08/11/2017

Fabriano exclusief verkrijgbaar via Fedrigoni

08/11/2017

Fabriano exclusief verkrijgbaar via Fedrigoni

Zeer weinig bedrijven kunnen een langer of meer onderscheiden erfgoed claimen dan Fabriano. De papierfabrieken voor Fine Arts papier van Fabriano dateren uit 1264 en werden zeer geprezen door Michelangelo. Fabrianese papiermeesters waren pionier in veel van de processen die tegenwoordig gangbaar zijn in de papierfabricage, waaronder het watermerk en de techniek van het lijmen van oppervlakteplaten met behulp van gelatine.

 

In 2002 werd Fabriano onderdeel van de Fedrigoni-groep, die het ondersteunde met aanzienlijke nieuwe investeringen. Het bedrijf zet zich in voor hernieuwbare energie en maakt veelvuldig gebruik van zelf opgewekte waterkracht. De productieopbrengst van de zes doorlopende machines, waarvan er één volledig is gericht op het produceren van bankbiljetten en veiligheidspapieren, maakt het bedrijf uniek in de Europese papierindustrie en een van de toonaangevende spelers op zijn gebied wereldwijd.

 

Na ondertussen 6 jaar actief te zijn met alle Fedrigoni kwaliteiten op de grafische markt in BeNeLux worden nu dus ook de kunstenaarskwaliteiten rechtstreeks door de fabrikant verdeeld.

Vanaf 1 januari 2018 neemt Fedrigoni Benelux de distributie en verkoop op haar grondgebied volledig in eigen handen.

 

 

Voor meer informatie kunt u steeds terecht op info@fedrigoni.nl